Wie zijn we?

NL:
Al van jongs af aan heb ik van kracht in vrouwen gehouden. Sterke vrouwen. Supervrouwen. Toen ik een plaatje zag van Erik Mes, een nederlandse bodybuildster, wist ik het meteen: dat was het!

Daar waar het merendeel van de jongens Playboys, Hustlers en wat hardere blaadjes kocht,  was ik in de weer met fitness & bodybuilding blaadjes. Hierin stonden advertenties van bedrijven die video’s en andere tijdschriften maakten. Door flyers van deze bedrijven bleef ik een beetje op de hoogte van nieuwe materiaal over bodybuildsters.

Vanaf het begin van het internet in 1995 begon ik websites over bodybuildsters te bezoeken. En dat werd wat extremer toen ik in 1998 een breedband verbinding nam. Ik legde veel contacten met medefans en bodybuildsters. Omdat het merendeel van de sites uit de USA kwam, waren daar ook mijn eerste contacten. Hier in Nederland heb ik een aantal dames het internet op geholpen en een YahooGroup voor nederlandse fans opgericht: groups.yahoo.com/group/amazonfansnl (niet echt actief meer; Yahoo Groups hebben hun beste tijd gehad) .

 

Hoewel er ontzettend veel (vnl. amerikaanse) websites over bodybuildsters zijn, is er vrijwel niets in Nederland te vinden. Bodybuildsters.NL leek me een goed domein voor de eerste stap. Uiteindelijk hoop ik een goede plek op het internet te bieden voor fans & bodybuildsters om informatie te lezen, te discusseren, contacten te leggen etc. Eerst een blog, maar wie weet leidt dit tot nog meer, met een forum, enz.

-Xander

 

English:
From when I was very young I have always loved physical strength in women. Strong women. Super Women. After seeing a picture of a dutch female bodybuilder, Erica Mes, I knew it: this is what I like!

Where my friends loved Playboys, Hustlers, etc., I was checking out fitness/bodybuilding magazines. I saw ads of companies that made photos, videos & magazines of female bodybuilders. By their flyers, I knew what type of material was brought out by these companies, even if they didn’t deliver to my country.

From 1995, when the internet started, I followed the female bodybuilding websites and that got more after taking a broadband connection in 1998. I connected with quite some female bodybuilders online. It was mostly USA based contacts, since that is also where most websites came from. Here in Holland I set up a dutch Yahoo Group to get fans together, groups.yahoo.com/group/amazonfansnl (not that active anymore, because of Yahoo Groups not being popular in common anymore).

Although there are many websites about female bodybuilders, there wasn’t much going on in dutch yet. Bodybuildsters.NL seemed like a nice domain to get something going for that. The end goal is to eventually create a place that offers information for fans, musclewomen, where people can interact, share information, updates, get contacts, etc. But for now, it will be a place where muscular/athletic women are featured, to spread their name and fame!

-Xander

 

36 Responses to Wie zijn we?

 1. Calfy says:

  Mooie website heb je hier, Ik vroeg me al af waar je je ‘plekkie’ had.
  Ik heb in het verleden (toen mijn ISP dat nog ondersteunde) veel gebruik gemaakt van usenet,
  en als ik mij niet vergis, ben ik daar verschillende ‘ postings’ van je tegen gekomen, die ik altijd met interesse gelezen heb.
  (Ik moet namelijk eerlijk bekennen dat ik mijzelf ook herken in je verhaal, waar andere vrienden van mij gingen voor de playboy, ging ik voor Muscle&Fitness en FLEX magazine.)
  Het is ook fijn om eens een nederlandse website tegen te komen over dit onderwerp.
  Je ziet ze niet zoveel (nederlands gebaseerd bedoel ik dan) ik herinner me van het verleden wel enkele, maar om de een of andere reden hebben die het nooit lang volgehouden, wat ik jammer vind.
  Ik ben gek op gespierde vrouwen en bodybuilders en hoop dan ook dat deze website nog jaren online blijft.
  Daar er hier in nederland nog steeds te weinig gedaan wordt aan de promotie, als je het mij vraagt.
  Ik vind het ook geweldig te weten dat je ook enkele dames persoonlijk kent (voor zover ik je postings begrepen heb op usenet in het verleden)
  Blijft waarschijnlijk alleen maar een droom voor mij haha. ik ben toch wel een beetje jaloers moet ik zeggen!

  Enfin, ik wou even mijn complimenten maken over je website, en over je hobby/werk wat je doet met (gespierde) BB vrouwen, erg mooi, ik ben blij dat ik je site gevonden heb, en ik hoop dat je hier nog lang mee door gaat!

  • Bedank voor je compliment, Calfy! Ik zat inderdaad op Usenet en ben sindsdien meer en meer actief met de bodybuildingwereld en internet geworden. Bodybuildsters.NL is een van de meest recente projecten en daarnaast doe ik veel andere FBB sites. Ontzettend fijn om te horen dat het werk aan de site gewaardeerd wordt! Thanks!
   -Xander

 2. FBB-lover says:

  Goh Xander.. En ik maar denken dat ik de enige was die gespierde vrouwen (FBB) supersexy vind… Persoonlijk ging ik helemaal om bij een scene uit de film Skindeep (met Raye Hollit)..Deze: http://www.youtube.com/watch?v=I-1zbwroULg Het lijkt me geweldig om eens te ervaren.. Keep up your good work!

  • Oh je bent zeker niet alleen hoor! Er zijn gigantisch veel medefans en zoals je hier op Bodybuildsters.NL kunt zien: ontzettend veel prachtige dames! De scene met Raye Hollit is legendarisch ja!

 3. cimie94 says:

  Ken je gespierde meiden tussen de 18 en 22 uit nederland?

 4. hdelvaux says:

  Zijn de echt in Nederland (en Belgie?) wonende bodybuildsters, ook zo met het land aangemerkt, in jouw lijsten?

  • Hier op de website wordt ‘t altijd vermeld als ze uit Nederland komen, ja! Dus, als je categorie “Nederlands” kiest, dan krijg je de postings met NL dames. En dat is een lijst van vele pagina’s met artikels over NL dames.

 5. hdelvaux says:

  OK ! Dank je wel !! (Ik zal eens kijken bij “Nederlands”) … 😉 … Belgie wellicht niet, dus ?

 6. Stefan says:

  Beste beheerder,

  Zojuist stuitte ik op je online artikelen over bodybuilden. Super leuk geschreven! Sinds kort werk ik samen met Gymspot. Gymspot is een webshop met een aanbod van verschillende voedingssupplementen. Nu vraag ik me af, zou je het leuk vinden om een keer een artikel te schrijven over Gymspot?

  Hoor graag van je!

  Groet,

  Stefan Koning

  • Bedankt voor het compliment! Als Gymspot iets te melden heeft over een vrouwelijke atlete, shoot met atletes, etc. dan is het zeker het vermelden waard! Bijvoorbeeld als jullie een dame hebben die door jullie gesponsord wordt, dan kunnen we daar iets over schrijven en Gymsport vermelden!

 7. Jeffrey says:

  Hey Xander, ik zie een prachtige Nederlandse atlete nog niet op je site.
  Carmen Oostdam

 8. Hey Jeffrey! Bedankt voor de tip! Wat een mooie dame! Ik ga er meteen aan werken!

 9. MissM says:

  Hoi Xander,
  Ik ben een Nederlandse (beginnende) bodybuildster/amazone en zou graag met je in contact komen. Ik heb wat vragen en hoop dat jij die kunt beantwoorden! :)
  Groetjes M

 10. john wolters says:

  ik zie op facebook en instagram foto’s van de mooie nederlandse bikini atlete linda van dalfzen. Helaas heb ik haar hier nog niet gezien.

 11. John Wolters says:

  Goedemorgen ik mis een prachtige nederlandse bikini atlete Linda van Dalfzen

 12. Leuk! Ze zal binnen een paar dagen hier op de site te zien zijn!

 13. John Wolters says:

  De mooie Jose Flippo zal hier ook niet misstaan

 14. John Wolters says:

  De trainingspartner van Carmen Oostdam, Bo van de Brink past ook goed op deze site

 15. costantinogaeta says:

  Dear Xander @ Bodybuildsters.NL, i’m writing to you to kidly ask to remove from all your web sites every photo or comment about Annalisa Cicerelli because she doesn’t want to see her pictures around the web anymore. I’m sure you’ll do it soon as possbile and it will be very appreciate.
  Please reply to me to confirm.
  Have a nice day.

 16. Super tof, een site voor NL
  Kwam mezelf ineens tegen.
  Motiveerd enorm om straks echt terug te komen in woman physique
  Ga zo door onder schoonheid van krachtige vrouwen neer te zetten.
  Dank je wel.

 17. Dick says:

  Nu alleen nog een bodybuilding en fitness dating site, ik kan niet wachten :)

 18. Tessa Heselhaus says:

  Hallo Xander, ik werk als journaliste voor verschillende tijdschriften en wil je graag wat vragen; heb je een mailadres waar ik mijn verzoek naar toe kan sturen? of mail mij graag: info@sestaproducties.nl . Ik hoop snel van je te horen ivm onze deadline. Veel dank alvast! Hartelijke groet, Tessa Heselhaus.

 19. Stef says:

  Hallo Xander,

  Zeer interessante website!!
  Ik vroeg me af of je de belgische Annelies Van Loon al bent tegengekomen? Wat deze dame gepresteerd heeft is echt knap. Van serieus overgewicht naar prachtige bodybuildster. Check her out zou ik zeggen. Op fb heeft ze een pagina Annelies Van Loon -Physique.
  Grtz Stef

 20. Rafaël Vermeiren says:

  Bodubuildsters.NL

  Geachte

  Mag ik er jullie op attent maken dat er fotomateriaal is gebruikt waar portretrecht aan verbonden is, Ik graag verneem ik een oplossing.

  met vriendelijke groeten

 21. John Wolters says:

  Waar blijft de fotocollage van Jose Flippo?

Leave a Reply